Arapköy Deposu İletim Hattı’nda meydana gelen hasar nedeniyle Arapköy, Beşparmak ve Çatalköy’ün bazı kesimleri ile bölgedeki bazı tesislere yaklaşık 7 gün boyunca hat üzerinden su verilemeyecek.
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, KKTC Karayolu Master Planı kapsamında devam eden Girne–Değirmenlik Dağ Yolu çalışmaları sırasında Karayolları yüklenicisinin gerçekleştirdiği kontrolsüz kazı sonucu iletim borusu ile fiber haberleşme hattı zarar gördü.
Onarımın 7 gün içerisinde tamamlanması bekleniyor
Türkiye’den KKTC’ye Su Temini Projesi kapsamında işletilen hattaki hasarın giderilmesi için gerekli malzemelerin temin edileceği, ardından gerçekleştirilecek onarım çalışmalarının 7 gün içerisinde tamamlanmasının öngörüldüğü bildirildi.
Hasar gören hattın Teknecik Enerji Santrali’nin soğutma suyu ihtiyacının yanı sıra bölgedeki askeri tesislere, Arapköy, Beşparmak ve Çatalköy’ün bir kısmına ve Cratos, Acapulco ile Elexus turistik tesislerine su sağladığı belirtildi.
Vatandaşlara tasarruf çağrısı
Onarım süresince söz konusu bölge ve tesislere iletim hattından su sağlanamayacağı, ihtiyaçların yerel içme ve kullanma suyu kaynaklarından karşılanması için çalışma yürütüleceği kaydedildi.
Bakanlık, hat yeniden devreye alınana kadar vatandaşlardan suyu bilinçli ve tasarruflu kullanmalarını istedi.





















