Meydan Kıbrıs
KıbrısManşet

Hatipoğlu, Bağımlılık ve İyileşme Sempozyumu’nda KKTC’yi Temsil Etti

MEYDANKIBRIS

KKTC Başbakanlığı Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Teyfide Tecel Hatipoğlu, İstanbul’da düzenlenen Bağımlılık ve İyileşme Sempozyumu’nda KKTC’de yürütülen bağımlılıkla mücadele çalışmalarını uluslararası katılımcılarla paylaştı.

KKTC Başbakanlığı Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Teyfide Tecel Hatipoğlu, komisyon personeliyle birlikte 5-7 Haziran 2026 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilen Bağımlılık ve İyileşme Sempozyumu’na katıldı.

Alanında uzman isimlerin yer aldığı sempozyumda Hatipoğlu, “KKTC’ye Uzanan Bir El: İyileşmeye Giden Yol” başlıklı sunumuyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bağımlılıkla mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

KKTC’deki Çalışmaları Anlattı

Hatipoğlu, sunumunda bağımlılığın önlenmesine yönelik faaliyetler, tedaviye yönlendirme hizmetleri, sosyal uyum çalışmaları ve iyileşme odaklı uygulamaları katılımcılarla paylaştı.

Sempozyum boyunca bağımlılığın nörobiyolojisi, kumar bağımlılığı, iyileşme süreçleri ve koruyucu önleme çalışmaları gibi birçok güncel konu ele alınırken, farklı ülkelerden uzmanlar da bilgi ve deneyimlerini aktarma fırsatı buldu.

“İyileşme Sürecinin Sürdürülebilirliği Önemli”

Etkinlik kapsamında değerlendirmelerde bulunan Hatipoğlu, bağımlılıkla mücadelenin yalnızca madde kullanımını sonlandırmaktan ibaret olmadığını belirterek, bireyin yeniden topluma kazandırılması, sosyal işlevselliğinin artırılması ve iyileşme sürecinin sürdürülebilir hale getirilmesinin büyük önem taşıdığını vurguladı.

Ögel ve Şimşek’e Teşekkür

Hatipoğlu, sempozyumun düzenlenmesine katkı koyan Prof. Dr. Kültegin Ögel ve Uzman Psikolog Melike Şimşek başta olmak üzere organizasyon ekibine teşekkür etti.

Ögel ve Şimşek’in uzun yıllardır KKTC Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu ile iş birliği içerisinde çalıştığını belirten Hatipoğlu, yürütülen proje, eğitim programı, araştırma ve bilimsel faaliyetlere önemli katkılar sunduklarını ifade etti.

Ayrıca her iki uzmanın da komisyon personeline düzenli süpervizyon desteği sağlayarak mesleki gelişime, hizmet kalitesinin artırılmasına ve bağımlılık alanındaki çalışmaların bilimsel temeller üzerinde sürdürülmesine katkı sağladığını kaydetti.

“Çalışmalar Kararlılıkla Sürecek”

Hatipoğlu, KKTC Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’nun ulusal ve uluslararası iş birliklerini geliştirmeye, bilimsel temelli uygulamaları yaygınlaştırmaya ve bağımlılıktan etkilenen bireylerin iyileşme süreçlerini desteklemeye yönelik çalışmalarını kararlılıkla sürdüreceğini belirtti.

Diğer Haberler