(Kamalı Haber) – Ülkemizde yasa dışı olarak ikamet eden yabancı uyruklu şahıslara yönelik farklı bölgelerde gerçekleştirilen denetimlerde, yasal statüleri olmadığı tespit edilerek tutuklanan Nijerya, Türkmenistan ve Bangladeş uyruklu toplam 9 kişi yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldı.
Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Muhaceret Şubesi’nde yapılan bir kontrolde, Nijerya uyruklu P.S.S. ve 2 yaşındaki kızı ülkede yasa dışı olarak ikamet ettikleri gerekçesiyle tutuklandı. P.S.S.’nin 1009 gündür kaçak olduğu belirlendi. Zanlı ve kızı, deport işlemleri tamamlanana kadar Yıldız Öğrenci Yurdu’nda gözetim altında tutuluyor.
Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne gelerek ülkesine dönmek istediğini belirten Türkmenistan uyruklu Y.K.’nin yapılan kontrollerinde ise 430 gündür kaçak olduğu tespit edildi.
Gönyeli’de bir apartmandan gelen ses şikâyeti üzerine harekete geçen polis ekipleri, yasa dışı olarak ikamet eden 6 Bangladeşli erkeği tespit etti. Gözaltına alınan şahıslardan A.M.’nin 466 gün, M.E.H.’nin 424 gün, M.A.A.M.’un 306 gün, M.H.S.’nin 155 gün, J.M. ve S.M.’nin ise 136’şar gün boyunca izinsiz ikamet ettikleri ortaya çıktı.
Yakalanan tüm zanlılar, “KKTC’de ikamet izinsiz bulunmak” suçundan mahkemeye çıkarıldı. Mahkemede şahadet veren polisler, zanlıların bu süre zarfında herhangi bir suça karışıp karışmadıklarının araştırılacağını ve ihraç işlemlerinin başlatıldığını belirterek, soruşturmanın sağlıklı yürütülmesi için zanlıların 7 gün daha tutuklu kalmasını talep etti.
Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Şevket Gazi, zanlıların 7 gün daha tutuklu kalmasına emir verdi.





















