Mesarya Belediyesi tarafından Akdoğan’da hayata geçirilen Mesarya Belediyesi Kültür Merkezi, düzenlenen törenle açıldı. Bölgenin kültür, sanat ve sosyal yaşamına katkı sağlaması hedeflenen merkezin açılışı, çocukların yaz boyunca katıldıkları Yaz Atölyeleri’nde hazırladıkları çalışmaların yer aldığı sergiyle birlikte gerçekleştirildi.
YAZ ATÖLYELERİNİN ESERLERİ SERGİLENDİ
Farklı köylerde düzenlenen Yaz Atölyeleri’ne katılan çocukların yaz tatili boyunca hazırladığı renkli ve özgün çalışmalar, Kültür Merkezi’nde ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Çocukların emeğini, hayal gücünü ve yaratıcılığını yansıtan eserler, merkezin açılışına renk kattı.
LATİF: “ÇOCUKLARIN VE GENÇLERİN ÜRETECEĞİ BİR ALAN OLACAK”
Mesarya Belediye Başkanı Ahmet Latif, Kültür Merkezi’nin bölge için önemli bir kazanım olduğunu belirterek, merkezin yalnızca etkinliklerin gerçekleştirileceği bir bina olarak değil; çocukların, gençlerin ve vatandaşların bir araya geleceği, üreteceği ve kendilerini geliştireceği bir alan olarak hizmet vereceğini ifade etti.
Merkezin açılışını çocukların eserleriyle birlikte gerçekleştirmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Latif, Yaz Atölyeleri’nde ortaya çıkan çalışmaların çocukların hayal güçlerini, yeteneklerini ve üretkenliklerini yansıttığını belirtti. Latif, çocukların öğrenmesini, üretmesini ve kendilerini sanat yoluyla ifade etmesini desteklemeye devam edeceklerini vurguladı.
























