Meydan Kıbrıs
KıbrısManşet

Metin Atan: “Kamu çalışanının emeği daha fazla geciktirilemez”

MEYDANKIBRIS

Kamusen Genel Başkanı Metin Atan, kamu çalışanlarının ek mesai ödemelerinde yaşanan gecikmelere sert tepki göstererek, çalışanların alın terinin karşılığını zamanında almasının anayasal ve yasal bir hak olduğunu vurguladı.

Haziran ayı ek mesai ödemelerinin gündemde olduğu bir dönemde, kamu çalışanlarının hâlâ Nisan ayına ait ek mesai ücretlerini alamadığını belirten Atan, yaşanan gecikmelerin çalışanları ekonomik açıdan ciddi şekilde mağdur ettiğini ifade etti.

“Alın teri üzerinden tasarruf yapılamaz”

Ek mesai ödemelerinin geciktirilmesini kabul edilemez olarak nitelendiren Atan, 31 Temmuz’a kadar Nisan ayına ait ek mesai ödemelerinin yapılmaması halinde sendika olarak demokratik ve hukuki tüm haklarını kullanacaklarını açıkladı.

“Çalışanlarımızın sabrının da bir sınırı vardır. Alın teri üzerinden tasarruf yapılamaz. Emeğin karşılığı eksiksiz ve zamanında ödenmelidir.” diyen Atan, çalışanların haklarını korumak adına gerekli tüm adımların atılacağını söyledi.

Hükümete çağrı

Ek mesai ödemelerinin Kamu Görevlileri Yasası’nda öngörülen süreler içerisinde yapılmasının yasal bir zorunluluk olduğuna dikkat çeken Atan, bu konuda hukuki sürecin de işletileceğini belirtti.

Hükümete çağrıda bulunan Kamusen Genel Başkanı Metin Atan, kamu çalışanlarına verilen sözlerin yerine getirilmesini ve biriken ek mesai ödemelerinin gecikmeden yapılmasını istedi. Atan, Kamusen’in kamu çalışanlarının haklarını sonuna kadar savunmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

Diğer Haberler