Meydan Kıbrıs
KıbrısManşet

Sahte ehliyet soruşturmasında yeni tutuklamalar

MEYDANKIBRIS

Girne’de sahte ehliyet soruşturması genişliyor

Girne’de yürütülen sahte sürüş ehliyeti düzenleme ve tedavüle sürme soruşturması kapsamında üç kişi daha gözaltına alındı. Polis Basın Subaylığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Ekim 2025 ile Nisan 2026 tarihleri arasında, KKTC’de ikamet eden ve ehliyeti bulunmayan yabancı uyruklu kişilere, yurt dışında hazırlanan sahte belgelerle ehliyet temin etmeye çalışan şebekeye yönelik operasyonlar sürüyor. Girne’de faaliyet gösteren bir sürücü kursuna ibraz edilerek KKTC ehliyetine dönüştürülmeye çalışılan sahte belgelerle ilgili daha önce 14 kişi tutuklanmıştı. Yürütülen ileri soruşturmada, olayla bağlantısı olduğu belirlenen M.J.U. , S.A.S. ve S.A. isimli şahıslar da dün tutuklandı.

Gazimağusa’da uyuşturucu operasyonu

Gazimağusa’da Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri, İ.K. isimli şahsın ikametgahına operasyon düzenledi. Dün saat 16.00 sıralarında gerçekleştirilen aramada şu maddeler ele geçirildi

  • Sentetik cannabinoid içerdiğine inanılan 136 adet kağıt
  • Tütünle karışık sentetik cannabinoid içerdiği değerlendirilen sarma sigara
  • Metamfetamin kalıntısı olduğu düşünülen naylon poşet ve cam pipo

İ.K. polis ekipleri tarafından tutuklanarak hakkında yasal işlem başlatıldı.

Kaplıca’da karavan hırsızlığı

Kaplıca bölgesinde pazartesi günü saat 14.00 sıralarında meydana gelen hırsızlık olayında, deniz kenarında bulunan üç karavanın kapı ve pencereleri kırılarak içeri girildi. Karavanlardan 21 şişe alkollü içki, 16 şişe meşrubat ile çeşitli ev ve mutfak eşyaları çalındı. Polisin yürüttüğü soruşturma neticesinde, meselede zanlı olarak tespit edilen Y.Ö. tutuklandı.

Polisin tüm olaylarla ilgili soruşturması devam ediyor.

Diğer Haberler