Meydan Kıbrıs
KıbrısManşet

Sakın Honda Fit Almayın!

MEYDANKIBRIS

Meydan Kıbrıs-Deniz Gürgöze

Dağ yolunda geçtiğimiz gün meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden gençle ilgili çarpıcı iddia gündeme geldi.
Kazanın ardından ortaya çıkan bilgilere göre, aracın 2017 model Honda Fit olduğu ve ölüm sebebinin, kazada patlayan airbagin hatalı çalışmasından kaynaklandığı öne sürüldü.

KKTC’de 3. Ölüm

Edinilen bilgilere göre, KKTC’de bugüne kadar airbag kaynaklı ölüm sayısı üçe yükseldi.
Uzmanlar, bu araçların hava yastıklarında üretim hatası bulunduğunu ve ciddi risk oluşturduğunu dile getiriyor.

Japonya Geri Çağırdı, KKTC’de Kullanılmaya Devam Ediyor

Honda’nın Japonya’da söz konusu modeller için geri çağırma kararı aldığı, ancak KKTC’de bu araçların halen trafikte kullanılmaya devam ettiği belirtiliyor.
Vatandaşların can güvenliği için, ülkemizdeki Honda Fit modellerinin de acilen denetlenmesi, gerekirse trafikten men edilmesi gerektiği ifade ediliyor.

Yetkililere Çağrı

Kazayla birlikte gözler yeniden denetim mekanizmalarına çevrildi.
Yetkililere çağrı yapılıyor:
• Honda Fit araçların airbag sistemleri acilen soruşturulmalı
• Gerekirse kamuoyu bilgilendirilerek toplu geri çağırma yapılmalı
• Vatandaşların can güvenliği için ithalat ve satışlara sınırlama getirilmesi değerlendirilmeli

 

Diğer Haberler